Bereikbaarheid

Te voet

Het MIAT ligt in het centrum van Gent, op wandelafstand van de Sint-Jacobskerk.

Met de wagen

In het centrum de P-route volgen naar parking 1 Vrijdagmarkt.
Dan te voet door de Baudelostraat tot de Leie, links aan de Baudelokaai tot aan de Minnemeers.
Mindervaliden kunnen parkeren voor het museum. Er is slechts één plaats.

Opgelet

Vanaf 3 april 2017 treedt het nieuwe circulatieplan in voege in de Stad Gent. 

De stad in-of uitrijden kan via de bekende assen. Zo is Parking Vrijdagmarkt gemakkelijk te bereiken via:

  • Dampoortstraat > Steendam > Sint-Jacobs (rond punt) > Belfortstraat > Kammerstraat > Vrijdagmarkt
  • Kasteellaan > Lousbergskaai > Gebroeders Van Eyckstraat (krijgt enkelrichtingsverkeer en vrije busbedding) > Sint-Jacobsnieuwstraat > Vlasmarkt > Belforstraat > Kammerstraat > Vrijdagmarkt
  • Brusselsepoortstraat > Lange Violettestraat > Sint-Annaplein > Keizer Karelstraat > Sint-Jacobsnieuwstraat > Vlasmarkt > Belfortstraat > Kammerstraat > Vrijdagmarkt

De Ottogracht wordt geknipt aan het Beverhoutplein. Dat is vlak aan het rond punt aan Sint-Jacobs. Dat wil zeggen dat het autoverkeer niet kan doorrijden op dat punt (komende van beide richtingen) 
Wil u toch in de andere sector geraken, dan moet u terug een lus maken via de ring. 

Map detail
Grote map centrum Gent

Plan uw reisweg van A naar B

Website over het nieuwe mobiliteitsplan

Parkeren? 

Bekijk via deze interactieve map de verschillende parkeerzones en wat je moet betalen. Adres MIAT: Minnemeers 10. Het MIAT ligt in tariefzone rood, net over het water begint tariefzone oranje. 

Met de autocar

In het centrum van Gent mogen geen autocars parkeren. Aan de Bijlokekaai en in de Godshuizenlaan is er wel een Kiss and Ride-locatie waar men kan uit- en instappen (max. 15 min. en enkel wanneer een gratis ticketje voorligt).

Autocars kunnen voor langere duur parkeren op de betaalparking aan de Dampoort. Gratis parkeren is mogelijk op parking Yachtdreef of aan parking Land van Rodelaan. 

Met het openbaar vervoer

Het MIAT ligt op wandelafstand van het station Gent-Dampoort.
Wandel de Dampoortstraat ten einde en ga de brug over. Sla rechts af en volg het water tot aan het museum.
Of neem bus 3 halte Steendam of bus 38 en bus 39 halte Sint-Jacobs.
Van station Gent-Sint-Pieters neemt u tram 4 halte Gent-Sluizeken of bus 55, bus 57 en bus 58 halte Sint-Jacobs.

Opgelet: wegens verschillende werken kan het openbaar vervoer omgeleid zijn of moet u een andere bus of tram nemen. Voor de laatste wijzigingen, verwijzen we u door naar de Routeplanner van De Lijn.
Kijk op Slimweg voor een gedetailleerd overzicht van het aantal bussen en treinen per uur.

 

Het MIAT is als cultuurschakel gratis te bereiken met De Lijn

logo cultuurschakelHet MIAT is een erkende ‘cultuurschakel’. Dat betekent dat klasgroepen (max. 30 lln.) van scholen via DynamoOPWEG ons tijdens de daluren gratis per bus of tram kunnen bezoeken (reguliere aanbod van De Lijn). Op die manier genieten hopelijk nog meer kinderen en jongeren en hun leerkrachten van onze educatieve activiteiten.

DynamoOPWEG komt tegemoet aan een reële behoefte want de verplaatsing is voor veel scholen een drempel om te participeren aan culturele activiteiten buiten de school. Via enkele eenvoudige stappen vraag je als school een dagpas aan voor het vervoer naar het MIAT.

Wil je als school ook gebruik maken van dit initiatief? Surf naar www.dynamo3.be en lees er alles over de instapvoorwaarden en de mogelijkheden om meer cultuur in elke klas te brengen. Meer info over kunst en cultuur op school vind je op www.canoncultuurcel.be.

Toegankelijk voor iedereen

Het museum is volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Voor het museum is één parkeerplaats voorzien voor mindervaliden.

Voor bezoekers die moeilijk te been zijn of die onderweg even willen rusten, zijn er lichte en draagbare museumstoeltjes ter beschikking.

Voor blinde of slechtziende bezoekers bieden het MIAT en Intro een beeldentolk aan. Meer info.


Grotere kaart weergeven