Homepage

Nieuws

Speel mee op erfgoedinzicht.be

Erfgoedinzicht

Ben je nieuwsgierig naar de collecties uit jouw streek? Het erfgoedportaal van Erfgoedinzicht biedt toegang tot heel wat museumstukken en verborgen schatten. Ook die van het MIAT.

Word voor 31 december MIAT-vriend!

Goodiebag

Bezoek je graag onze expo's, ben je gefascineerd door industriële gebouwen of ben je zot van onze verftuin?  Dan ben je vast vriend van het MIAT. Of toch niet?

Nieuwste aanwinst!

Typograph

Het MIAT verwierf zo pas een bijzondere drukpers: een Typograph uit 1895. Voor kleine drukkerijen kwam hiermee vanaf 1891 een alternatief voor het arbeidsintensieve en tijdrovende letterzetten.

MIAT is stopplaats in Fair Trade Wandeling

Fair Trade bus op de lancering van de Fair Trade Wandeling

Deze week is de Fair Trade Wandeling gelanceerd. Een tocht door de Gentse binnenstad langs tal van ethisch en ecologisch verantwoorde plekjes. In zo’n wandeling kan het MIAT natuurlijk niet ontbreken. Het MIAT is dan ook een van de punten op de wandeling.

UITPAS Gent ook in het MIAT

UITPAS Gent

Met de spaar- en voordeelkaart UiTPAS Gent op zak worden je uitstapjes in Gent en omstreken nog leuker. Je spaart er punten mee die je kunt omruilen voor korting, een cadeau of een ander voordeel.

Programma

Evenement Dag van de Wetenschap | Workshop Kitchen Litho

In de drukkerij
zon, 23/11/2014 - 11:00
zon, 23/11/2014 - 14:00

Het MIAT heeft een prachtige collectie historische drukpersen. In deze historische setting ga je aan de slag met huis-tuin-en keuken-materiaal.

Straffe gasten gaat live

Nieuwkomers op hun werkplek
woe, 17/12/2014 - 19:00

Aan de vooravond van de Dag van de Migrant nemen Turkse en Noord-Afrikaanse pioniers nemen je mee op hun helse avontuur. Verschillende getuigenissen nestelen zich in hun sofa en blikken samen met jou terug.

Arne Sierens kiest Federico Fellini | Otto e mezzo

Portret Arne Sierens
don, 27/11/2014 - 20:00

Dit najaar steelt de Italiaanse maestro Federico Fellini de show in Ciné Palace. Het MIAT nodigt drie Fellini-fans uit. Arne Sierens bijt de spits af en koos de film Otto e mezzo.

Museumnacht | Straffe gasten - Straf spektakel

Museumnacht
don, 04/12/2014 - 18:00

Kom af op het oorverdovende geluid van de oude textielmachines. De vrolijke klanken van de Propere Fanfare van de Vieze Gasten galmen door het museum. RestoBAR Charlie zorgt voor een oer-Gentse lekkernij.