Homepage

Nieuws

Word voor 31 december MIAT-vriend!

Goodiebag

Bezoek je graag onze expo's, ben je gefascineerd door industriële gebouwen of ben je zot van onze verftuin?  Dan ben je vast vriend van het MIAT. Of toch niet?

Nieuwste aanwinst!

Typograph

Het MIAT verwierf zo pas een bijzondere drukpers: een Typograph uit 1895. Voor kleine drukkerijen kwam hiermee vanaf 1891 een alternatief voor het arbeidsintensieve en tijdrovende letterzetten.

MIAT is stopplaats in Fair Trade Wandeling

Fair Trade bus op de lancering van de Fair Trade Wandeling

Deze week is de Fair Trade Wandeling gelanceerd. Een tocht door de Gentse binnenstad langs tal van ethisch en ecologisch verantwoorde plekjes. In zo’n wandeling kan het MIAT natuurlijk niet ontbreken. Het MIAT is dan ook een van de punten op de wandeling.

UITPAS Gent ook in het MIAT

UITPAS Gent

Met de spaar- en voordeelkaart UiTPAS Gent op zak worden je uitstapjes in Gent en omstreken nog leuker. Je spaart er punten mee die je kunt omruilen voor korting, een cadeau of een ander voordeel.

Programma

EXPO Straffe gasten. 50 jaar arbeidsmigratie

Werken aan de textielmachine
zon, 27/04/2014 (Hele dag) - zon, 04/01/2015 (Hele dag)

Arbeidsmigratie is van alle tijden. Al eeuwen lang zoeken mensen naar een goede job en een beter leven. 'Straffe gasten' zoomt in op twee eeuwen arbeidsmigratie. 

Film top 10 Fien Troch

Fien Troch

Voor het Ciné Palace-programma van 2015 stelt cineaste Fien Troch haar filmtop 10 voor. Het is een mix van grote en kleine namen en van humor en eenvoud. Waarom deze films haar zo raken, vertelt ze je zelf, van op het witte doek, voor iedere vertoning.

FILM | Een ander zijn geluk | Fien Troch

Een ander zijn geluk
zon, 11/01/2015 - 15:00

Met deze debuutfilm scheert Fien Troch meteen hoge toppen. In dit Vlaamse thriller-drama creëert zij haar eigen filmisch universum. Erg herkenbaar. Alle kwalen van de dag, zoals oppervlakkigheid, jaloezie en egoïsme, zitten er in vervat.

MATINEE | Chocolade in het Zuiden

Jongen op een cacaoplantage
zon, 22/02/2015 - 10:30

Wij eten steeds meer chocolade. Sta je wel eens stil bij hoe de chocolade tot bij ons komt? Hoe is het met de Belgische chocoladeproducenten en –industrie? Zij kunnen ook overgaan tot actie, net als jij. Samen hebben we een belangrijke impact op het Zuiden.

Internationale textielworkshop | Interieurvilten XL met reliëf

Architecture for Felt
don, 12/03/2015 - 10:00 - zon, 15/03/2015 - 17:00

Felt for Architecture is een boeiende samenwerking tussen de Italiaanse architect en textielkunstenaar Claudio Varone en de Nederlandse textielkunstenares Anneke Copier. In deze workshop laten Anneke Copier en Claudio Varone je kennis maken met hun vernieuwende vilttechniek.