Homepage

Nieuws

Gentse Feesten in het MIAT

Campagnebeeld Gentse Feesten 2016

Tijdens de Gentse Feesten is er in het MIAT heel wat te beleven: ontbijten, workshops, museumspelen, vertellingen of een wandeling in de stad. 

Oproep MIAT zoekt vrijwilligers voor de Gentse Feesten

MIAT, bobijnen, machine

Het Middeleeuws Ontbijt tijdens de Gentse Feesten is een grote publiekstrekker voor het MIAT. Dagelijks genieten vele bezoekers van een ontbijt in het museum.
Ieder jaar helpt een groepje jonge vrijwilligers om deze ontbijten mee in goede banen te leiden. Heb je zin om er dit jaar bij te zijn? 

Persbericht | MIAT: nieuw leven in de fabriek

MIAT, fabriek

Het MIAT bestaat 40 jaar en heeft grote plannen voor de toekomst. Terwijl het typische fabrieksdak van de oude katoenspinnerij vernieuwd wordt, werkt het team een nieuwe koers uit en gaat de museumwerking onverminderd voort. 

MIAT museumcafé zoekt concessiehouder

museumcafé

Voor het museumcafé is het MIAT op zoek naar een concessiehouder. Het MIAT wil haar bezoekers een hartelijke, genereuze en stimulerende omgeving bieden. Het museumcafé moet daar het verlengde van zijn. 

Vacaturenieuws

Gent

AGB Kunsten en Design is op zoek naar een halftijds administratief medewerker - registrator. 

Programma

Gentse Feesten | Middeleeuws ontbijt en Ontbijt bij Lieven Bauwens

Middeleeuws ontbijt
zat, 16/07/2016 - 08:30 - zon, 24/07/2016 - 08:30

Begin je dag met een Middeleeuws ontbijt. Kies tussen een arm ontbijt, een rijk ontbijt of een ontbijt bij Lieven Bauwens. Voor kinderen is er een ontbijt op maat!

Gentse Feesten | Workshops

vilten

Tijdens de Gentse Feesten zijn er voor jong en oud diverse workshops. Naast een gezinsworkshop vilten en drukken, kan je ook deelnemen aan een workshop traditionele Marokkaanse en Soedanese gelaatsverzorging. Voor kinderen is er gelijktijdig een workshop Afrikaanse vlechtjes en henna.

Gentse Feesten | Wandelingen

Acherleie
zat, 16/07/2016 - zon, 24/07/2016

Tijdens de Gentse Feesten kan je iedere dag deelnemen aan een wandeling. Zo zie je de stad eens op een andere manier. 

Gentse Feesten | Vertellingen

loden letters
zat, 16/07/2016 - zon, 24/07/2016

Oud-drukker Arnould vertelt over drukinkt en zwarte vingers. De museumverteller kruipt in de huid van oud-werknemer Marcel en vertelt verrassende verhalen over de fabriek. 

EXPO Kleur-rijk werkt met kinderparcours

Kleur-rijk werkt
zat, 06/02/2016 - 10:00 - woe, 31/08/2016 - 18:00

In de permanente expo WereldWijdWerken beleef je de gevolgen van de industrialisatie op de werk- en leefomstandigheden van de arbeiders. Flor, Felix, Emma en Kristel vertellen je hoe zij leven, wonen en werken. In de expo 'Kleur-rijk werk' kijken zij over de grenzen heen naar Afrika. Je ontdekt het verhaal van enkele vrienden uit Sudan, Marokko en Malawi.