Homepage

Nieuws

VACATURE PUBLIEKSASSISTENT SPINNEN EN WEVEN (M/V)

i love MIAT

Voor haar publiekswerking is het MIAT op zoek naar een publieksassistent. Scholen, gezinnen en multiculturele groepen zijn belangrijke doelgroepen van het museum. Via een aantrekkelijke museumbeleving presenteert het MIAT de industriële geschiedenis op een laagdrempelige manier. In de collectie van het MIAT, zelf een voormalige spinnerij, speelt textiel een zeer grote rol. 

MIAT lanceert eerste digitale expo via Google Cultural Institute

Lenka maakt de virtuele expo

Op 10 februari lanceert het museum, samen met Google Cultural Institute, haar eerste virtuele expo ‘Katoenkabaal. Van katoenplant tot draad’. De expo is toegankelijk in drie talen en verwijst naar de permanente expo ‘Katoenkabaal’.

Nieuwste aanwinst!

Typograph

Het MIAT verwierf zo pas een bijzondere drukpers: een Typograph uit 1895. Voor kleine drukkerijen kwam hiermee vanaf 1891 een alternatief voor het arbeidsintensieve en tijdrovende letterzetten.

MIAT is stopplaats in Fair Trade Wandeling

Fair Trade bus op de lancering van de Fair Trade Wandeling

Deze week is de Fair Trade Wandeling gelanceerd. Een tocht door de Gentse binnenstad langs tal van ethisch en ecologisch verantwoorde plekjes. In zo’n wandeling kan het MIAT natuurlijk niet ontbreken. Het MIAT is dan ook een van de punten op de wandeling.

UITPAS Gent ook in het MIAT

UITPAS Gent

Met de spaar- en voordeelkaart UiTPAS Gent op zak worden je uitstapjes in Gent en omstreken nog leuker. Je spaart er punten mee die je kunt omruilen voor korting, een cadeau of een ander voordeel.

Programma

Evenement | Fair Fashion Fest

Fair Fashion Fest
zon, 01/03/2015 - 13:00 - 18:00

Het MIAT is de uitgekiende plek voor het eerste Belgische Fair Fashion Fest, een festival rond ‘eerlijke mode’. Het is een dag vol creativiteit, verwennerij en verhalen. Er zijn tal van DIY-textielworkshops, diverse verkoopsstands met hedendaagse fairtrademode en een modeshow. Vergeet ook de inhoudelijke workshops met internationale sprekers.

Internationale textielworkshop | Interieurvilten XL met reliëf

Architecture for Felt
don, 12/03/2015 - 10:00 - zon, 15/03/2015 - 17:00

Felt for Architecture is een boeiende samenwerking tussen de Italiaanse architect en textielkunstenaar Claudio Varone en de Nederlandse textielkunstenares Anneke Copier. In deze workshop laten Anneke Copier en Claudio Varone je kennis maken met hun vernieuwende vilttechniek.

Inspiratie- en netwerkdag 'Tête-à-tête: Industrieel Erfgoed en Toerisme'

Inspiratie- en netwerkdag Tête-à-tête industrieel erfgoed en toerisme
maa, 18/05/2015 - 09:30 - 18:00

Het MIAT organiseert op 18 mei 2015 een ontmoeting tussen de industrieel erfgoedsector en de toeristische sector.  Deze studiedag kadert binnen het Europees Jaar van het Industrieel  en Technisch Erfgoed 2015.

Kinderworkshop | Drukken lino

Drukken lino
woe, 11/03/2015 - 14:00 - 17:00

Linosnede is een geweldige techniek. Fantastische drukwerkjes komen van onder de drukmachine tevoorschijn!