Homepage

Nieuws

Opening nieuw museumcafé!

Op zaterdag 15.10 en zondag 16.10 opent het nieuwe museumcafĂ© met tal van activiteiten. 

Gezocht: bewegend beeld vanop de werkvloer

still uit bedrijfsfilm, secretaresse aan typmachine

Het MIAT zoekt filmpjes vanop de werkvloer, van vroeger en nu. Een echte bedrijfsfilm die het reilen en zeilen van het bedrijf of de fabriek weergeeft of amateurbeelden van collega’s op het werk. 

Nieuwe openingsuren!

Bezoekers op niveau 4 van het museum

Sinds 1 september 2016 gelden nieuwe openingsuren. Voortaan is het museum open op maandag en gesloten op woensdag. Ook gaat het museum tijdens weekdagen een uurtje vroeger open. 

Persbericht | MIAT: nieuw leven in de fabriek

MIAT, fabriek

Het MIAT bestaat 40 jaar en heeft grote plannen voor de toekomst. Terwijl het typische fabrieksdak van de oude katoenspinnerij vernieuwd wordt, werkt het team een nieuwe koers uit en gaat de museumwerking onverminderd voort. 

Vraag naar jouw beeldentolk!

Postkaart

Het MIAT en Inter bieden blinden en slechtziende bezoekers de mogelijkheid om het museum met een beeldentolk te bezoeken. 

Programma

EXPO | Made by children. Kinderarbeid vroeger en nu.

Campagnebeeld (c) Emilie Vercruysse
zon, 20/11/2016 - zon, 07/01/2018

Kinderen horen te spelen en naar school te gaan. Werken en geld verdienen, dat mogen enkel volwassenen. Discussie gesloten, of toch niet?

EXPO | Made by Children. Kinderarbeid vroeger en nu * scholenaanbod *

zon, 20/11/2016 - zon, 07/01/2018

De expo 'Made by children' geeft kinderarbeid een gezicht. Veertien kinderen nemen het woord. Er is een scholenaanbod, geschikt voor leerlingen vanaf de derde graad basisonderwijs.