Homepage

Nieuws

Vacatures bij STAM en Design museum

Interieur STAM museum Gent

Het STAM is op zoek naar een collectieverantwoordelijke en een kennisbeheerder. Het Design museum naar een collectiemanager.

Alle tijdschriften van MIAT FACTory nu ook online

Tijdschrift Grafiek

In MIAT FACTory is een rijke collectie tijdschriften en magazines aanwezig. Sinds kort kan je hierin naar hartenlust grasduinen. Want alle titels zijn nu online terug te vinden in de bibliotheekcatalogus via Cageweb.

MIAT-filmpje verkozen tot publiekslieveling

De Beeldcapsule

Het MIAT nam dit najaar deel aan het project De Beeldcapsule van het Vlaams Instituut voor Archivering VIAA. Wij zonden het reclamefilmpje van Spéciale Palm uit de jaren 1950 in. Het filmpje is op het Groot Onderhoud in Gent uitgeroepen tot één van de 5 meest gekozen beelden en krijgt een plekje in de Beeldcapsule 2115.

Vacature | Coördinator-expert – veiligheid en gebouwenbeheer (m/v)

MIAT

Het AGB Erfgoed en het AGB Kunsten en Design zoeken een coördinator-expert - veiligheid en gebouwenbeheer (m/v).

Laatste maand Piano & Co

affiche Piano & Co

De expo 'Piano & Co. 250 jaar Belgische piano-industrie' is nog tot 25 oktober te zien. Mis deze expo over de Belgische piano-industrie met unieke historische instrumenten niet! In de laatste maand staan ook nog heel wat activiteiten rond de expo gepland. Het overzicht vind je in de kalender

Programma

EXPO | Amai email. De Belgische emailindustrie

Amai email!, Jan Van Der Veken
don, 03/12/2015 - zon, 26/06/2016

‘Amai email’ brengt het rijke verleden van de Belgische emailindustrie tot leven. Sprekende foto’s en plannen van  emaillerieën, prachtige reclamefolders en bijzondere objecten tonen een geschiedenis met verschillende laagjes! 

Museumnacht

Mattieu Serruys
don, 03/12/2015 - 18:00

Tijdens de Museumnacht is het de feestelijke opening van de expo ‘Amai email!’. Email was een eeuw geleden niet weg te denken uit het dagelijkse leven. Op café, in de keuken, bij de dokter … Overal vond je email terug. Het MIAT bruist deze avond! 

Kinderworkshop | Drukken droge naald

Kinderen maken tekening
woe, 02/12/2015 - 14:00 - 17:00

‘Droge naald' is een eenvoudige druktechniek met prachtige eindresultaten!