Museumbibliotheek

Een uitgebreide museumbibliotheek

De museumbibliotheek documenteert en informeert over de museumcollectie, maar is ook ruimer dan dat. Zo kan je er ook terecht met vragen over het bredere industrieel erfgoedveld. Zoek je informatie over de industriële samenleving, over verlaten en gesloopte fabriekspanden of over een bijna ongekende bedrijfstak? Dan ben je bij ons ook aan het juiste adres!

Een greep uit de onderwerpen uit de MIAT-bibliotheek: industriële revoluties, bedrijfsgeschiedenissen, techniekgeschiedenis, (industriële) productietechnieken, industriële architectuur, sociale geschiedenis, arbeids- en woonomstandigheden, historische kinderarbeid, consumptiegeschiedenis, geschiedenis van de grafische technieken …

Aangezien Gent in het verleden een belangrijke textielstad was, worden ook publicaties over textielindustrie, textielgeschiedenis en textieltechnieken verzameld.

De MIAT-bibliotheek is uniek omwille van haar verzameling boeken en andere informatiedragers die ons industrieel erfgoed illustreren en documenteren. De museumbibliotheek bezit naslagwerken over de meest uiteenlopende bedrijfstakken en productieprocessen. Kunnen wij u onvoldoende helpen, dan bezitten wij de nodige expertise om u door te verwijzen naar een meer gespecialiseerde instelling. Bij de weblinks vind je alvast informatie over belangrijke Belgische musea en expertisecentra.

Bibliotheekcatalogus

Via CAGEWEB snuister je in de bibliotheekcatalogus, dat is de centrale geautomatiseerde catalogus van de Gentse wetenschappelijke bibliotheken. Daarin vind je meer dan 13 000 titels terug uit de MIAT-bibliotheek.

De bibliotheek bezoeken

Op afspraak: miat.factory@stad.gent | 09 269 42 15

Vrij te bezoeken op volgende momenten:
dinsdag van 10.30 tot 13.00
donderdag van 13.00 tot 16.00
met uitzondering van juli en augustus, in die periode enkel op afspraak

Services:

  • geen uitleenmogelijkheden, maar raadpleging ter plaatse
  • fotokopiëren mogelijk
  • scanner aanwezig, breng wel zelf een usb-stick mee