Verjaardagsfeestje

Uitvinderssalon

Vier je verjaardag in het MIAT

Ben je jarig en wil je een origineel verjaardagsfeestje? Dan is het MIAT een uitstekend idee. Er zijn verschillende formules voor kleuters (4 tot 6 jaar) en voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Bij elk verjaardagsfeestje maken de kinderen op een speelse manier kennis met het museum, onder begeleiding van een gids. En schuiven ze aan tafel voor een feestelijke taart!

 

Super leuke namiddag gehad in het MIAT in Gent. Verjaardagspartijtje in een museum saai? Helemaal niet! Ze vonden het super! Dank je wel Professor Koen!
Reactie van mama Iris Vermeulen

 

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar

Op een speelse wijze ontdekken de kinderen de museumcollectie en hebben ze heel wat knutselplezier. Je kan kiezen tussen verschillende thema's.

VILTEN.

Dit is een oeroude techniek waarbij je met wolvezels, zeep en water een kleurrijk lapje stof kan maken. Verwerk dit lapje tot een tasje of verwerk je vilt rond een balpen en geef je schrijfstok zo een lange staart!

DRUKKEN.

Ontdek enkele eenvoudige druktechnieken en test ze uit op de 100 jaar oude drukpersen in het museum. Je bekomt een prachtig resultaat.

HET UITVINDERSSALON

Een meester-uitvinder toont de grote uitvindingen in het museum. Daarna neemt hij je mee naar zijn atelier, waar je hem helpt bij zijn eerstvolgende uitvinding. Wie weet word jij wel de nieuwe Einstein.

Doelgroep: 6-12 jaar
Wanneer: kan enkel op woensdagnamiddag geboekt worden, van 14 tot 16.30 uur, niet in juli en augustus
Prijs: € 150, incl 15 uitnodigingskaartjes, knutselmateriaal, 15 drankjes en een feestelijke taart
Deelnemers: max 15 kinderen, min 1 volwassene
Aantal groepen: max 1 groep gelijktijdig 
Reserveer: online reservatieformulier en laat ons weten of je de uitnodigingskaartje ophaalt in het MIAT of graag thuis toegestuurd krijgt
Meer info: 09 269 42 20 

Voor kleuters van 4 tot 6 jaar

Er zijn twee feestjes, zowel voor jongens als voor meisjes. Zij laten elk een ander deel van het museum zien. Via allerlei doe- en knutselopdrachtjes maken de kleuters op een speelse manier kennis met het museum. Tot slot schuiven ze aan tafel voor een heerlijke feesttaart!

JUFFERTJE KATOEN

Juffertje Katoen woont in het museum samen met een stel ‘museumvriendjes’. In een museum zijn altijd leuke dingen te doen. Juffertje Katoen neemt de jarige en zijn (haar) vriendjes mee op pad door haar huis. In haar slaapkamer heeft ze een ongelooflijk grote kleerkast vol met kleren. Kunnen jullie helpen wat ze moet aandoen? De museumvriendjes zijn poppen en zijn hier en daar in het museum verspreid. Elke pop heeft iets leuks in petto om samen met de kinderen te doen.  

ALS DE LAPPENPRINS(ES) JARIG IS…

De lappenprins(es) is jarig vandaag. Vandaag nodigt de jarige zijn vriendjes uit in het museum. De jarige en zijn vriendjes trekken hun mooiste lappenkleren aan. Maar op het kleed van de lappenprinses ontbreken duidelijk lapjes stof! Een muis heeft aan het kleed geknabbeld en de lapjes stof in het museum verstopt. De kinderen helpen, door allerlei opdrachtjes, om het verjaardagspak weer volledig te maken.

Doelgroep: 4-6 jaar
Wanneer: kan enkel op woensdagnamiddag geboekt worden, van 14 tot 16.30 uur, niet in juli en augustus  
Prijs: € 150, incl 15 uitnodigingskaartjes, knutselmateriaal, 15 drankjes en chocoladetaart
Deelnemers: max 15 kleuters, min 1 volwassene (ouder, grootouder)
Aantal groepen: max 1 groep gelijktijdig 
Reserveer online: Juffertje Katoen of Lappenprins(es) en laat ons weten of je de uitnodigingskaartje ophaalt in het MIAT of graag thuis toegestuurd krijgt
Meer info: 09 269 42 20