Museumshop

Made in MIAT
Made in MIAT

Nieuw in de museumshop: made in MIAT!

De museumshop heeft sinds kort een nieuw en fris kleedje. Op zoek naar een origineel cadeau of creatief hebbeding? Kom dan snuisteren in onze vernieuwde museumshop!

‘Made in MIAT’ staat voor een nieuw gamma aan huisgemaakte MIAT-producten. Alles werd in het museum geproduceerd, met behulp van de historische machines, in een beperkte oplage. Je gaat gegarandeerd naar huis met een uniek product!

Drukinkt en zwarte vingers

Het MIAT herbergt een prachtige historische drukkerij. Creatieve duizendpoten van vandaag gaan er aan de slag met de machines van toen.  Met als resultaat papier- en drukwerk (postkaarten, boekjes, totebags,...) dat je nergens anders vindt. 

Een hart voor textiel

Het MIAT is gevestigd in een oude katoenspinnerij. De textielarbeiders van vroeger zijn inmiddels verdwenen, de textielmachines produceren gewoon verder. In de museumshop vind je toffe zakjes en handdoeken, gemaakt uit stof die werd geweven op onze eigen machines, gekleurd met de planten uit de verftuin  van het museum. Alles wordt met veel liefde afgewerkt door onze huisnaaister.

Boeken 

De shop biedt een selectie van boeken en tijdschriften over industrie, arbeid en textiel aan. Wie op zoek is naar oude nummers van het museumtijdschrift TIC, kan ook terecht in de shop. 

Aanbod tentoonstellingen

Het museum heeft telkens ook een aangepast aanbod aan de lopende tentoonstelling.

Een greep uit het aanbod vind je op Pinterest of op Flickr.