Steun het MIAT

Het MIAT heeft grote plannen voor de toekomst

Het MIAT bestaat 40 jaar en heeft grote plannen voor de toekomst. Het typische fabrieksdak is vernieuwd en het ganse museumteam werkt samen een nieuwe koers uit.

Op 28 september 2018 opent het museum een nieuwe hoofdtentoonstelling over Gent als industriestad. Een universeel verhaal over mensen en machines, en hoe die de wereld rondom ons veranderden. In de volgende jaren vormen we de drukkerij- en textielafdeling om tot bruisende en creatieve toon- en werkplekken, waar de collectie en het museumverhaal bezoekers, makers en kenners inspireren en stimuleren tot nieuwe creaties, ideeën en kennisopbouw.

Wil je het MIAT steunen in haar werking? Dat kan op verschillende manieren. Door een gift, als vrijwilliger of als vriend van het museum.

 

Je kan het MIAT ondersteunen door een financiële gift.

Neem voor een financiële gift contact op met directeur Ann Van Nieuwenhuyse:
ann.vannieuwenhuyse@stad.gent
of T 09 269 42 07

 


Je kan het vrijwilligersteam van het museum vervoegen.

In het MIAT zijn vrijwilligers van onschatbare waarde. Vanuit een oprechte betrokkenheid en engagement matchen we de passie van de vrijwilliger met de museumwerking, zodat beide fundamenteel verstevigd en verrijkt worden. Het MIAT is trots op haar vele, enthousiaste vrijwilligers. Zij demonstreren aan de textiel- en drukmachines. Zij spinnen en weven. Zij maken prachtige prints. Zij helpen bij het inventariseren van de museumcollectie. En ga zo maar door…
Meer info

 


Je kan je aanmelden als Vriend van het museum.

Ben je gefascineerd door industrieel erfgoed? De vrienden van het MIAT verwelkomen je graag! Dankzij jouw steun, bouw je, van aan de zijlijn, mee aan de toekomst van het museum. Echte vrienden zijn goud waard. Daarom ontvangen we je met open armen en krijg je heel wat voordelen. Maandelijks organiseren we een vriendenactiviteit.
Meer info