Vrijwilligers

In de drukkerij

Een uitgebreid vrijwilligersteam

Het MIAT is trots op haar vele, enthousiaste vrijwilligers.

Zij demonstreren aan de textiel- en drukmachines. Zij spinnen en weven. Zij maken prachtige prints. Zij helpen bij het inventariseren van de museumcollectie. En ga zo maar door…

Het MIAT heeft een bijzonder actieve drukkerswerkgroep die wekelijks demonstreert op de historische drukmachines. Het is een geslaagde mix van jong en oud. Afgelopen jaren restaureerden zij samen alle drukmachines. Vandaag werken dan ook alle drukpersen in de museumopstelling! Regelmatig krijgen wij de vraag om samen in een project te stappen. Met veel plezier gaan we daar op in!

Naast de drukkersgroep is er een textielwerkgroep. Deze vrijwilligers demonstreren aan de diverse textielmachines of werken mee aan naaiprojecten.

Nieuwe mensen zijn altijd welkom!

Heb je een grote interesse in drukken en wat ervaring? Of ben je meer ge├»nteresseerd in textiel en de machines? Heb je restauratiekennis of help je graag bij het inventariseren van objecten? 

Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom in het MIAT. Neem contact op met info@miatgent.be en we bekijken samen wat mogelijk is.