Vrijwilligers

Nadia en Christine in het naaiatelier

MIAT zet in op talent en goesting 

In het MIAT zijn vrijwilligers van onschatbare waarde. Vanuit een oprechte betrokkenheid en engagement matchen we de passie van de vrijwilliger met de museumwerking, zodat beide fundamenteel verstevigd en verrijkt worden.

Deze visie weerspiegelt zich in het vrijwilligersbeleidsplan, dat zowel voor de vrijwilliger alsook voor de professionele medewerkers het nodige kader schept en de motivatie voor de samenwerking tussen beide versterkt.

Een goede visie legt de basis voor alle aspecten van het vrijwilligersbeleid. Een vrijwilligersbeleidsplan is een belangrijke bouwsteen om het MIAT verder uit te bouwen en te verstevigen als een vrijwilligersvriendelijke organisatie. Het beschrijft de visie, motivatie en keuze. Uiteraard is dit document geen doel, maar een middel om dit te kunnen realiseren.

Een uitgebreid vrijwilligersteam

Het MIAT is trots op haar vele, enthousiaste vrijwilligers. Zij demonstreren aan de textiel- en drukmachines. Zij spinnen en weven. Zij maken prachtige prints. Zij helpen bij het inventariseren van de museumcollectie. En ga zo maar door…

Het MIAT heeft een bijzonder actieve drukkerswerkgroep die wekelijks demonstreert op de historische drukmachines. Het is een geslaagde mix van jong en oud. Afgelopen jaren restaureerden zij samen alle drukmachines. Vandaag werken dan ook alle drukpersen in de museumopstelling! Regelmatig krijgen wij de vraag om samen in een project te stappen. Met veel plezier gaan we daar op in!

Naast de drukkersgroep is er een textielwerkgroep. Deze vrijwilligers demonstreren aan de diverse textielmachines of werken mee aan naaiprojecten.

Nieuwe mensen zijn altijd welkom!

Heb je een grote interesse in drukken en wat ervaring? Of ben je meer geïnteresseerd in textiel en de machines? Heb je restauratiekennis of help je graag bij het inventariseren van objecten? 

Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom in het MIAT. Neem contact op met info@miatgent.be en we bekijken samen wat mogelijk is.

 

Momenteel op zoek naar 

Het MIAT en het Huis van Alijn voeren in 2018 een publieksonderzoek uit in samenwerking met het Kenniscentrum Cultuur- en Mediaparticipatie verbonden aan de Universiteit Gent en de Vrije Universiteit Brussel . We zijn op zoek naar vrijwilligers die zich op regelmatige basis een halve of een hele dag kunnen vrijmaken om dit onderzoek uit te voeren. 
Meer info