Wat is MIAT FACTory?

MIAT FACTory, het kenniscentrum van het MIAT

In het MIAT is veel kostbare informatie en expertise aanwezig. Dat gaat om feiten en gegevens over objecten uit de MIAT-collectie. Dat gaat eveneens om achtergrondinformatie over de onderwerpen (Industrie, Arbeid en Textiel) die het MIAT aanbelangen: van boeken en artikels tot krantenknipsels, folders en websites. Het gaat tot slot ook om expertise over museumwerking: van collectiebeheer tot publiekswerking en communicatie. Want MIAT FACTory wil haar expertise duurzaam borgen en toegankelijk maken voor iedereen. Lees hierover meer in de korte krachtlijnen van het MIAT-beleidsplan.

Voortaan verzamelt het MIAT al haar kennis in MIAT FACTory, met als centrale uitvalsbasis de museumbibliotheek.

Ben jij student, wetenschappelijk onderzoeker of gewoon gepassioneerd door industrieel erfgoed? MIAT FACTory is er voor jou!

MIAT FACTory plaatst jouw onderzoeksthema in een brede context. Vanuit de museumbibliotheek doorzoek je diverse zoekmachines en vind je gerelateerde collectieobjecten uit de MIAT-collectie of daarbuiten. MIAT FACTory gaat op zoek naar kennis en expertise over jouw onderzoek in het Belgische en internationale erfgoedveld. En tracht je door te verwijzen naar experten binnen jouw specifieke onderzoeksveld.