Ontdek de kennishoekjes

In het MIAT is veel kostbare informatie en expertise aanwezig. Niet alleen over objecten uit de MIAT-collectie, maar ook over de onderwerpen (Industrie, Arbeid en Textiel) die het MIAT aanbelangen:  van boeken en artikels tot krantenknipsels, folders en websites. Onze kennis en expertise willen we borgen en toegankelijk maken via MIAT FACTory, met als centrale uitvalsbasis de museumbibliotheek.

Ook in het museum zelf is MIAT FACTory zichtbaar voor de bezoekers! Ken je de kennishoekjes in het MIAT al? Op iedere verdieping is er een plekje waar je je kunt verdiepen in nog meer informatie over wat je in het museum te zien krijgt. Je vindt er per thema relevante publicaties. In het kennishoekje TEXTIEL bijvoorbeeld, op de textielafdeling KATOENKABAAL, kun je even gaan zitten met een boek in je hand. Of misschien snuister je liever in de applicatie om de betekenis van alledaags textiel te ontdekken?

Ben je student, wetenschappelijk onderzoeker of gewoon gepassioneerd door industrieel erfgoed? MIAT FACTory is er voor jou!

Bekijk de openingsuren hier