MIATGENT.BLOG

MIAT blogt over verbouwingen en nieuwe koers


Het MIAT staat voor grote veranderingen. In 2017 ondergaat het typische fabrieksdak een grote vernieuwing, die afgerond zal zijn tegen 15 juni 2017. Daarvoor sloot de bovenste tentoonstellingsruimte en verhuisden de collectiestukken tijdelijk naar de depots.

Textiel is één van de pijlers van ons industriële verleden. Het gebouw en de collectie van het MIAT zijn hiervan unieke Gentse getuigen. Dat moet in de gloednieuwe permanente tentoonstelling, nog beter uitkomen. De bezoeker zal er het verhaal over mensen en machines ontdekken en hoe die de wereld rondom ons veranderde. Het nieuwe MIAT wordt een unieke combinatie van beleving, inleving en zelf doen.

Het vertelt het verhaal van innovatie en ondernemerschap, die Gent gedurende twee eeuwen groot hebben gemaakt. Het brengt het verhaal van slimme ondernemers en handige arbeiders. Het museum toont op een interactieve en aansprekende manier enkele topstukken, zoals de mule jenny en de twijnmolen uit de industriële geschiedenis van Vlaanderen. Het schenkt aandacht aan de keerzijden van het succesverhaal: de beluiken, de armoede, de migratiestromen naar de stad.

Op vrijdag 28 september 2018 opent het MIAT feestelijk de deuren van de nieuwe permanente tentoonstelling.

Bezoekers kunnen alle veranderingen volgen op de blog miatgent.blog. Daar zal het museum de plannen en verbouwingswerken delen en aan de hand van beeldmateriaal en verhalen.