Alle tijdschriften van MIAT FACTory nu ook online

Tijdschrift Grafiek

In MIAT FACTory is een rijke collectie tijdschriften en magazines aanwezig. Sinds kort kan je hierin naar hartenlust grasduinen. Want alle titels zijn nu online terug te vinden in de bibliotheekcatalogus via www.cageweb.be

Deze tijdschriftencollectie is opgedeeld in 3 deelcollecties: de informatieve collectie, de collectie technische textieltijdschriften en de erfgoedcollectie. De erfgoedcollectiebevat hoofdzakelijk technische tijdschriften, vakbladen en personeelsblaadjes van bedrijven en beroepsverenigingen, vrouwenbladen en andere populaire tijdschriften die hoofdzakelijk omwille van de reclames voor huishoudelectro en andere voorwerpen die aansluiten bij de museumcollectie een bijzondere waarde hebben voor het MIAT.

Ben je op zoek naar informatie over de nieuwste elektrische snufjes vanaf de jaren 1950? In De elektrieker, het vakblad voor elektriciens, vind je hierover heel wat terug. Heb je interesse in de Belgische luchtvaart? Lees dan het personeelsblad van Sabena. In het tijdschrift Grafiek van de Kunstdrukschool Onze Lieve Vrouw staat meer over typografie, diverse drukmachines en grafisch werk van oud-studenten. Wil je weten welke producten doorheen de jaren op de markt waren? Interessant om dan het tijdschrift Het Rijk der vrouw met de typische vrouwenreclames te raadplegen.

Meer info over MIAT FACTory www.miatfactory.be.