Online catalogi & databanken

Boeken, tijdschriften en documentatiemappen

De museumbibliotheek bezit boeken, tijdschriften en documentatiemappen. Ook tijdschriftartikels zijn ontsloten via de bibliotheekcatalogus. 

 

Objecten, foto's en documenten

Een inventaris van onze objecten, foto's en documenten vind je op de online catalogus van Erfgoedinzicht.
Momenteel is nog maar een deel van de MIAT-collectie ontstloten via Erfgoedinzicht. In de toekomst zal u daar de volledige collectie kunnen raadplegen. 

Kennisbank ETWIE 

In de kennisbank van ETWIE ga je op zoek naar actoren (musea, collecties, vakmannen, experts, onderzoekers, organisaties ...) en thema's (houtbewerking, stoom ...). Of je gaat zelf op verkenning via de themalijst. Kies je een gemeente in het zoekvenster, dan ontdek je wat die te bieden heeft op het vlak van Technisch, Wetenschappelijk en Industrieel erfgoed. Het MIAT en ETWIE onderhouden deze kennisbank samen. 
Het MIAT verzamelt hiervoor actief literatuur over industriële archeologie en industrieel erfgoed in België. Relevante artikels hierover voegen we toe aan een uitgebreide bibliografie, die online wordt ontsloten via de Kennisbank van ETWIE. Heb je aanvullingen of wil je reageren op gegevens die te vinden zijn in de kennisbank? Op elke fiche is daarvoor onderaan een mogelijkheid voorzien.