WORKSHOP | Vilten

twee handen die vilten
voorbeelden vilt stukjes op tafel
voorbeelden vilt stukjes op tafel
detail vilt
zat, 18/03/2017 - 13:00 - 17:00
zat, 25/03/2017 - 13:00 - 17:00

Vilt is zowat de oudste vorm van textiel. Nog voor mensen aan het spinnen en weven gingen, waren zij al bezig met vilten. De oorsprong ligt in Oost-Europa en Azi√ę. Ook in veel oude geschriften komt vilt aan bod.  

Sterk en stevig, zacht en warm
De meeste stoffen zijn geweven. Dat betekent dat ze gemaakt zijn op een getouw en een schering en inslag hebben. Bij vilten maak je van wol een lap stof zonder breien, haken of weven.  Enkel warmte, druk en vocht zijn nodig om een dichte lap te maken. Je kan die lap zo groot en dik maken als je wil, en ook de vorm bepaal je helemaal zelf. Vilten is een gemakkelijke manier om stof te maken. Vilt rafelt niet, is sterk en stevig, zacht en warm.

Een unieke creatie
Is je vilten lap groot genoeg, dan maak je er later een kussen of een tas van. De mogelijkheden om bijzondere, unieke en handgemaakte dingen te maken zijn onbeperkt! Op twee namiddagen leer je de knepen van het vak. De eerste dag leer je vlak vilten, de tweede namiddag maak je met een mal een tas. Aan jou om de uitdaging aan te gaan!

LAURENCE DE CRAENE vilt al jaren en weet perfect hoe je met warm water, zeep, druk, wrijven, rollen en knijpen zo’n lap maakt.

Wanneer: 18 en 25 maart, van 13 tot 17 uur
Doelgroep: voor beginners en gevorderden
Deelnemersprijs: € 150, incl. drankje
Deelnemers: minstens 6 personen  
Reserveer: Gentinfo, vanaf 14/02 
Meer info: 09 269 42 20