Museumspelen

Op ontdekking in het museum

Speel een museumspel en ga samen met je (klein)kinderen op ontdekking in het museum. Voor kleuters (3-5 jaar) is er het spel ‘Op stap met Emma en Emiel’. Spelenderwijs ontdekken jullie samen hoe de arbeiders en hun families vroeger leefden. Het ‘Zakje vol verrassingen’ en 'KidKastKraak' laat kinderen van 6 tot 12 jaar op een creatieve manier kennismaken met het museumgebouw en de collectie. Plezier verzekerd!

Mijn dochtertje van vier was gisteren in het MIAT met haar papa en broer en ze ging er op stap met Emma en Emiel. Ze kwam dolenthousiast met haar boekje terug thuis en vertelde honderduit over het museum, het bed van stro, de verlichting, de stofjes, de foto’s, de zeep, … Thuis heeft ze nog haar T-shirt genaaid en gekleurd. Missie geslaagd. Proficiat, MIAT!" Reactie van mama Rika De Belder

Speel je mee?

Prijs € 6/spel

Activiteiten

KidKastKraak

Ga op zoek in de tentoonstelling, ontdek het verhaal van Flor, Felix, Emma en Kristel en los onderweg allerlei opdrachten op.

Tekening MIAT gebouw

Gewapend met een zak met spulletjes: een boekje, kleurpotloden en papier, gaan de kinderen op zoek naar de opdrachtjes. Op elke verdieping is er wel iets speciaals.

Emma en Emiel

Met Emma en Emiel trekken de kleuters door het museum. Spelenderwijs ontdekken ze hoe de arbeiders en hun families vroeger leefden.