Groepen

Aan de textielmachines

Met een uitgebreid groepsaanbod is het MIAT een interessante trekpleister voor verenigingen, vriendengroepen en bedrijven. Kies een van onze rondleidingen, verken de stad tijdens een stadswandeling of ga voor een bezoek op maat. 

Een tocht in het museum

Het MIAT heeft een grote collectie, waarvan lang niet alles in het museum opgesteld staat. De verschillende rondleidingen vertrekken van de thema's industrie, arbeid en textiel. Zij vertellen je meer over hoe mensen zo'n honderd jaar geleden woonden en werkten. 

De twee themarondleidingen 'Van postduif tot smartphone' en 'Consumptie alom' gaan over de geschiedenis van de communicatie en over de opkomst van de consumptiemaatschappij. Dit zijn interactieve rondleidingen, waarbij het museumbezoek is aangevuld met een filmpje en een vertelact. 

Verken de stad

Trek je er liever op uit? Onze wandelingen doen je heel anders naar de stad kijken. Ontdek Gent als levendige textielstad en maak kennis met de voormalige fabrieken en beluiken. Wist je dat er in de stad een rijk brouwersverleden was? De wandeling 'Tournée générale' vertelt je hier alles over. 

Workshops

Het MIAT staat bekend om haar textiel- en drukworkshops. Naast de workshops voor individuele creatievelingen biedt het museum ook enkele groepsworkshops aan op vraag. In een viltworkshop ontdek je de basis van het vilten en een drukatelier toont je enkele geheimen van het letterzetten. Je gaat aan de slag in de historische drukkerij van het MIAT.