Permanente expo's

bezoeker kijkt naar infobord in museum

Industrieel erfgoed

In het MIAT beleef je industrieel erfgoed. Objecten en verhalen brengen de industriële revoluties tot leven. Je herbeleeft de arbeids- en levenomstandigheden in en rond de fabrieken. Je ontmoet de mens achter de machine en ontdekt tal van toestellen die als gevolg van de industrialisatie ons werk en leven veranderden.

De veelzijdige collectie van het MIAT ontdek je in de volgende permanente tentoonstellingen.
Bezoek ze op eigen houtje of laat je meevoeren met een gids bij een interactieve rondleiding op maat van je groep. Net zo boeiend voor scholen als voor groepen en verenigingen.

Expo WereldWijdWerken

Hier beleef je de gevolgen van de industrialisatie. Felix, Aline en Monica komen uit een grote familie. Zij nemen je mee doorheen de tentoonstelling en vertellen over de turbulente veranderingen in deze periode. Denk aan de invoering van het betaald verlof, de opkomst van de vrije tijd en de toename van consumptie. Kijk binnen in hun woning, ga mee naar de dokter en volg hen op het werk. Diverse filmfragmenten en luisterposten maken de geschiedenis weer levend. Door het kinderparcours KidKastKraak maakt ook de jonge bezoeker kennis met het verleden.

Expo Katoenkabaal

Gent was ooit de rumoerigste van de Vlaamse textielsteden. In het MIAT zie je de evolutie van katoenplant tot afgewerkt textielproduct. De machines maken een enorm kabaal. Ontdek ook de vele eigenschappen van textielvezels, zoals vlas, katoen, zijde, mohair ... Naast natuurlijke grondstoffen is er hoogtechnologisch textiel, dat o.a. brandweermannen, chirurgen en poolreizigers de juiste kleding geeft. Hier beleef je de sfeer van een echte katoenspinnerij. De draaiende machines maken een oorverdovend kabaal. Daarnaast organiseert het museum heel veel activiteiten, zodat het industriële erfgoed leeft en in beweging blijft.

Demonstraties aan de textielmachines*

Maandag van 10u tot 15u30
Dinsdag van 10u tot 15u30
Donderdag van 10u tot 15u30
Vrijdag van 10u tot 15u30
Zaterdag van 14u tot 16u
Zondag van 10u tot 13u 

* Wil je 100 % zeker zijn dat de machines draaien, neem contact op met info@miatgent.be of 09 269 42 20.

Reserveren?

Reserveren via Boekjebezoek via het online reservatieformulier
of 09 210 10 75, van maandag tot vrijdag van 9 tot 18 uur.