Programme

Event Oeverture in MIAT

In het MIAT vind je industrieel erfgoed: objecten en verhalen brengen de industriële revoluties tot leven. Je herbeleeft de arbeids- en levenomstandigheden in en rond de fabrieken. Je ontmoet de mens achter de machine en ontdekt tal van toestellen die als gevolg van de industrialisatie ons werk en leven veranderden.

Ontdek de museumcollectie op eigen houtje. Of laat je meevoeren met een gids bij een interactieve rondleiding op maat van je groep. Net zo boeiend voor scholen als voor verenigingen.

Het MIAT staat niet stil: ontdek de activiteiten

De veelzijdige collectie van het MIAT ontdek je in de permanente tentoonstellingen, met boekje of gids. Beleef de sfeer van een echte katoenspinnerij. De draaiende machines maken een oorverdovend kabaal. Daarnaast organiseert het museum heel veel activiteiten, zodat het industriële erfgoed leeft en in beweging blijft.

Maandelijks speelt er een film in het retrofilmzaaltje. Het ganse jaar door vinden tal van druk- en textielworkshops plaats. De matinees en soirees vormen een mix van wandelingen, vertellingen, gesprekken, fietstochten en unieke bedrijfsbezoeken.